Mart 2016 Babil.com Alışverişim #12


Kargo almayı, özellikle kitap kargosu almayı çok seviyorum. Sanırım buralarda bunu sevmeyen birine de rastlayamayız. Geçtiğimiz günlerde Babil.com'dan ilk alışverişimi gerçekleştirdim ve minik bir durum raporu, ayrıca aldıklarımla işte buradayım! 

- Siteye girerken ve üye olurken hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gayet kolay ve temiz bir şekilde hallettim bu işi. 

- Almak istediğim kitapları ararken ise, bir tek, arama kutucuğuna bir yayınevi adı girdiğinizde, (mesela: "yabancı yayınları" gibi) karşınıza o yayınevinin kitapları yerine adında yabancı kelimesi mevcut kitapların karşımıza çıkması.

- Satın alma kısmı da gayet kolaydı, kitaplara, kargoya vs. kaç para ödeyeceğim net bir şekilde karşımdaydı ve bu konuda kafamdaki hesapları yaparken sıkıntı çekmedim. İki tane kargo şirketi var, ikisi içinden size daha rahat gelenini seçebiliyorsunuz. Benim kargom MNG Kargo ile geldi.

- Kargo, son derece kullanışlı ve pratik bir şekilde kutulanmıştı. Kutuyu bir hamlede açtım ve içinde, aldıklarım (aşağıda fotoğrafını koyacağım zaten) zarar görmeyecek şekilde diziliydi:


- Kargodan çıkan her şey sapasağlam, son derece hali vakti yerinde çıktı. Bir kırık sayfa, bir ezilmiş kenar, bir hatalı kitap yoktu. Bu konuda siteden özellikle çok memnunum. Son derece özenli davranmışlar ve hiçbir şeye zarar gelmemiş. 

Sırada aldıklarım var!

Son birkaç aydır edebiyat dergilerine sarmış bulunmaktayım. Arka KApak ile , geçen ay içerisinde Babil.com'un çok tatlı bir şekilde göndermiş olduğu hediye kargosu sayesinde tanışmış, sayının dosya konusunun ise Kürk Mantolu Madonna olduğunu görünce bayağı meraklanmıştım.

Bu ay ki dosya konusu ise, kısa süre önce vefat eden Umberto Eco'dan Gülün Adı.


Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın hiçbir eserini okumadım daha önce fakat Papersense'in özenle hazırlamış olduğu bu ciltli baskılara başlamak için sabırsızlanıyorum. Bakalım ne zaman sıra onlara gelecek!


Orhan Pamuk & İş Bankası Modern Klasikler alışverişim ise, biraz daha kişisel bir eksikliği ve isteği gidermek adınaydı. Daha önce hiç Orhan Pamuk okumadım (okuduğumu da bitirmedim), o yüzden aslında bir süredir adını sık sık duyduğum bu yazarın bir kitabını okumak istiyordum.

Eğer beni Goodreads hesabımda takip ediyorsanız, geçtiğimiz günlerde İş Bankası Modern Klasikler Dizisi'nden bir kitap olan Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu okuduğumu görmüşsünüzdür. Yavaş yavaş, ayda bir, belki de iki tane ile bu diziyi okumayı planlıyorum. Hatta kitapların isimlerini yazıcıdan çıkarttım, okudukça üstlerini bile çiziyorum!


- Ayrıca, alışverişimden küçük ama beni son derece mutlu eden hediyeler çıktı. Evet, ayraç ve defter! Ayraçlar çok şirin, defter ise yeterince kullanışlı ve tasarımı da tatlı. Tam benlik yani. ;)


Kargomdan çıkan her şeyi şöyle bir göstermek gerekirse:
(Yine kitap almadan duramadım, evet, ne yapalım...)


Kısacası, bu alışverişten son derece memnun kaldım ve gelecekte de bu siteden alışveriş yapmaya devam edeceğimi düşünüyorum. Siz daha önce bu siteden alışveriş yaptınız mı? Yaptıysanız, sizin tecrübeniz nasıl? Memnun kaldınız mı, yoksa sıkıntılarla mı karşılaştınız?

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

2 yorum:

  1. Ayraçlar gerçekten çok sevimliymiş ^^ Ben daha önce Babil'den hiç alışveriş yapmadım, hatta üyeliğim bile yok ama şimdi hemen gidip üye olmaya heveslendim açıkçası :D Sorunsuz bir alışveriş yapmış olmana sevindim.. İyi okumalar! :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok internetten alışveriş yapan birisi değilim çünkü zaten elimde o kadar çok kitap var ki, daha fazlasını almamam gerek! Ama babil.com son derece hoşuma gitti, sanırım bundan sonra alışveriş yaparsam da buradan yapacağım ^-^ Teşekkürler :)

      Sil