Çay Saati: "15 Günde 10 Kitap" | 15-31 Aralık 2015

Herkese yeniden merhaba!

Pilli Kütüphane aslında bunu bir etkinlik olarak değil de, "Ya ben bunu yaparım, yapmalıyım, yapacağım," tarzı bir yazı olarak paylaşmış ama; kendini delicesine zorlamayı seven biri olarak - bknz bu yıl okuyamayacağımı bilmeme rağmen 110 kitap hedef koymam - bunu yapmaya başlamasaydım gerçekten içimde kalırdı!

Yazısını buradan okuyabilirsiniz ama olayı ben de kısaca anlatayım - ki zaten çok da uzun bir yanı yok -. Olay şu: 15 günde bir, 10 kitaplık bir liste yapıyorsunuz ve bu listeyi tamamlamak için elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Eğer o ilk 15'in sonunda listeden arta kalan kitap var ise, bir sonraki 15'lik döneme giriyor; bu da bir ayda 10-20 arası kitap okumak demek, yaklaşık olarak en azından.

Ben de kitaplığına eklenen her kitap ile okuma listesi ve sıralaması değişen biri olduğumdan, bir de işin böylesini demek istedim. İşte, o liste! Ahaha. (Gerçi bu sefer bugünden itibaren başlayacağım için 15 değil, 17 gün olacak ama iki gün nedir ki?)

1. Çocukluğun Sonu, Arthur C Clarke, İthaki Yayınları (256 sayfa)
Ya, bu kitabı Alican bana ilk bahsettiği andan itibaren delicesine merak ediyorum, o yüzden ilk sıraya koymazsam ol-maz! 

2. Sondan Sonra, Amy Plum, Akılçelen Kitaplar (328 sayfa)
Olimpos Günceleri olarak turunu yapacağımız bu kitabı gerçekten ÇOK merak ediyorum ama asla Çocukluğun Sonu'nun önüne geçemez. :P

3. Konuş Benimle, Laurie Halse Anderson, GO! Kitap (304 sayfa)
Zavallıcığım, aslında ben buna başlayalı iki gün oluyor fakat elime Çocukluğun Sonu geçtiği için pabucu biraz dama atıldı. (Hayır, hayatımı ÇS üzerinden düzenlemedim. -,-) Gerçi herkes çok beğeniyor, tahminen ileri attığım için pişman olabilirim. Özellikle Irmak'ın beğenisinden sonra aşırı merak ediyorum.

4. Kağıt Ev, Carlos María Domínguez, Jaguar Kitap (94 sayfa)
Tamamen Alican'ın önerisi, kitapla ilgili pek bir fikrim yok o yüzden. Ama hoş bir şeye benziyor. ^-^

5. Tearling Kraliçesi, Erika Johansen, Doğan Kitap (454 sayfa)
Bu kitabı o kadar uzun süredir merak ediyorum ki, anlatamam! Çevrildiğini duyduğumdan beri ekitap okumamak için kendimi tutuyordum, sonunda da kavuştum. Yaşasın!

6. Son İmparatorluk, Brandon Sanderson, Akılçelen Kitaplar (544 sayfa)
Brandon Sanderson'ın okuduğum ilk kitabı olan Ritmatist bittiğinden beri Akılçelen'den çıkan diğer kitaplarını delicesine merak ediyordum, o yüzden bu listeye eklemeseydim asla içim rahat etmezdi! Aslında listeyi bu kitapla başlatıp bununla bitirmek gerekiyor - malum kitabın boyutları ve yazılarının küçüklüğü - ama ben inanıyorum ki, hem bunu okuyup hem de listeden en az üç kitap bitirebilirim!

7. Eşekarısı Fabrikası, Iain Banks, Koridor Yayınları (256 sayfa)
Bu da geçtiğimiz ay içerisinde elime geçen ve aşırı merak ettiğim bir kitap. Bugün yazarın konusu Kayıp Rıhtım Tartışıyor'da geçtikten sonra daha da bir meraklandım doğrusu. (Yayında sürekli tanımadığım isimler havada uçuştu, tanıdığım bir şey duyunca heyecanlandım; hep bundan oldu.)

8. Kıyamete Bir Milyar Yıl, Arkady Strugatsky & Boris Strugatski, İthaki Yayınları (152 sayfa)
Bulmak için bütün Kadıköy'ün altını üstüne getirdiğim yegane kitap... Okumak için sabırsızlanıyorum!

9. Yokyer, Neil Gaiman, İthaki Yayınları (371 sayfa)
Buna bir açıklama gerçekten gerekiyor mu?

10. Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları, Ransom Riggs, İthaki Yayınları (400 sayfa)
Öyle uzun süredir okumaya niyetleniyorum ki! İkincisi gelsin, öyle okuyayım dedim ama ikincisinin geleceği yok; bize kitaba başlamak düşer...

Öncelikle yeniden belirteyim; bu listeyi tamamlayacağıma dair bir inancım yok. Bence 15 gün içerisinde 10 kitap son derece ütopik, hele benim gibi deli iş yükü olan bir okulda, 11. sınıf öğrencisi iseniz fakat denemekten zarar gelmez ve eğlenceli olabilir kendimi sınamak! Ayrıca değişmeyen bir listemin olması - gelecek 15 gün için - bana iyi gelebilir, sürekli "Şimdi ne okusam?" derdi yaşamaktan bıktım, usandım, yeter vallahi.

Ha bir şey daha, bu etkinlik için bir Goodreads listesi oluşturdum, buradan o listeye giderek kitaplarda, okumalarımda ve puanlamalarımda ne durumda olduğumu kontrol edebilirsiniz. (Gerçi bunu yapmak isteyen olur mu emin değilim. Yine de düzenli olmak iyidir.) Bu listeyi her 15 günde bir, yani liste ile birlikte yenileyeceğim. Öyle yani.

Bana iyi okumalar! Ahaha.

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

4 yorum:

  1. Kağıt Ev kesinlikle bir harikaydı, zaten kitap öyle bir başlıyor ki zınk diye kalıyorsun :D ben bu listeyle okuma işlerini beceremiyorum ya keyfim ne isterse onu okumam lazım liste varsa okuycaksam da okuyasim gelmiyo :D sana başarılar^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben keyfimin istediklerini sıralıyorum hep, sonra araya kitaplar giriyor, sonra biraz daha giriyor derken bir bakmışım asıl okumak istediklerim çook uzaklara sürüklenmiş. :D Gerçi hiçbir zaman listemi tamamlayamadım ama yine de liste yapmayı seviyorum ^-^ Teşekkürler :D

      Mesela bu listeyi dün yaptım ama şimdiden canım Kızımın Katiline Mektuplar veya Küçük Prens okumak istiyor... Aah ah.

      Sil
  2. Oha goodreads fikrine bayıldım. Hemen yapıyom. ehehehe. İyi oldu bu.

    YanıtlaSil
  3. Goodreads fikrini aldım bendeee. :D

    YanıtlaSil