[Blog Tur] Kovan - Laline Paull | Yazar ve Kitap Tanıtımı




Adı: Kovan
Orijinal Adı: The Bees
Yazarı: Laline Paull
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 464
Goodreads Puanı: 3.65
Seri: -

Tanıtım

Doğumu şaheser anamız, senin rahmin kutsaldır, evliliğin tektir, sonra Kraliçeliğin gelir. Ve sadece Kraliçe üreyebilir.
Bu kovandaki bütün arılar kabul eder, itaat eder, hizmet eder. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır, ölümse ölüm kalımsa kalım. Doğuştan farklı olanlar doğar doğmaz öldürülür. Kovanın hiyerarşisinde geçişler yoktur. İşçi olarak doğan işçi olarak ölür. Kraliçe tektir, kutsaldır, sadece o doğurgandır.
Flora 717 ise farklı doğanlardandır, canı bağışlandığında elde ettiği şansla kovanın bütün işleyişinde yer almaya çalışarak fark yaratır. Bebek bakar, polen toplar, Kraliçe'nin sırlarına erişir. Peki kendi kaderinin sürüklediği yolda düşe kalka ilerlerken kovanın kaderini de değiştirebilecek midir?

Yazar Hakkında

Kocası, kızı, iki üvey oğlu ve iki kedisiyle beraber deniz kenarında yaşayan Laline Paull’un çocukluğundaki en yakın iki arkadaşı kitapları ve hayvanlardı.

Annesiyle babası Hint göçmenleri olan yazar, Oxford’da İngilizce eğitimi aldı ve film sektöründe – içlerinde senaristlik de olan – çeşitli işler yaparak Los Angeles, New York ve Londra’da yaşadı.

Kızı doğduğunda tiyatro için metinler yazmaya başlayan Paull, “Aktörlerle çalışmak harika. Onlar, kelimelerin ete kemiğe bürünmüş hali,” diyor.

Kovan adlı eseri sayesinde birçok muhteşem insanla tanıştı.

“İyi yazmak zor fakat hayatımda gerçekten sahip olduğum tek tutku da bu.”

Yazarın adresleri:
http://www.lalinepaull.com/
https://twitter.com/LalinePaull

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder