[Blog Tur] Gecenin Hâkimleri (Vampire for Hire, #1) - J.R. Rain | Yazar Tanıtımı + Vlog

Yazar Tanıtımı

Eskiden özel bir dedektif olan J.R. Rain, artık Pasifik Güneybatı'da bir adada, köpeği ile birlikte yaşamakta ve tüm zamanını kitap yazmaya harcamakta. Lisedeyken spor delisi olmak ile inek olmak arasındaki mükemmel dengeyi tutturduğunu söyleyen yazar, aynı zamanda beş roman tamamlamayı başardığını ekleyerek, bunu başarmasını lise boyunca sevgilisi olmamasına bağlıyor. Üniversite döneminde 80 kısa hikaye ve iki kitap yazmış ve mezun olduğunda, hiçbir işe yaramayan bir antropoloji diploması almış; mezuniyetinden iki hafta sonra da evlenmiş. Bir süre Hollywood'da Paramount Pictures ve Alphaville Productions için senaryo yazmış fakat bir süre sonra roman yazmanın asıl sevdası olduğunu fark ederek Carlsbad'e taşınarak üç roman yazmış. Aynı zamanda bu süreç içerisinde işinden kovulmuş olduğunu ekliyor. Tur kitabımız olan Gecenin Hakimleri, bu üç romandan biri. Bir hayalperestle evli olmanın çok zor olduğunu, bir hayalperest ve yazarla evli olmanın ise neredeyse imkansız olduğunu söyleyerek yedi yıllık karısıyla boşandıklarını belirtiyor. Bir süre sonra yeni biriyle tanışmış, Seattle'a taşınmışlar ve işini, arabasını, parasını, sevgilisini kaybettiği zorlu bir süreçten geçmiş. İlk romanı Mundania Press'ten 2005'te basılmış. 

Yazarın sitesine buradan ulaşabilirsiniz: http://www.jrrain.com/

Kitap Tanıtımı

Bugüne kadar bildiğiniz bütün vampir hikâyelerini unutup Samantha Moon'la tanışmaya hazır olun. Bir eş, bir anne ve özel bir dedektif... Ayrıca bir vampir! Mükemmel bir aileye sahip Samantha Moon'un hayatındaki her şey yolunda gidiyordu, ta ki akıl almaz bir saldırı tüm hayatını sonsuza dek değiştirip bütün yaşamını altüst edene kadar. Samantha vampir olduktan sonra, işini bırakıp geceleri çalışmayı tercih ettiği özel dedektifliğe başlar. Beş kez vurulan ve ölmeyen Kingsley Fulcrum ise kendisine saldıran kişiyi bulması için Samantha'yı tutar. Bu gizemli olayı çözmeye çalışan Samantha, Kingsley'in göründüğü gibi biri olmadığını anlar. Yeni yaşamına alışmaya çalışan Samantha, acaba öğrendiği bu akıl almaz gerçeklerle başa çıkabilecek midir?

"Uykunuzun kaçmasına hazır olun!"
- James Rollin

"Gecenin Hâkimleri mutlaka okumanız gerekenler arasında. Eğer Janet Evanovich'in Stephanie Plum'ını sevdiyseniz, J. R. Rain'in bir vampir olarak özel dedektiflik yapan Samantha Moon'unu da seveceksiniz."
- Booklist

"Elinizden bırakmanız imkânsız. Gecenin Hâkimleri, alışılmadık bir tarzda birbirinden farklı birçok karakterin yer aldığı, mükemmel bir şekilde kurgulanan olay örgüsü ve canlı diyaloglarıyla inanılmaz bir şehir fantezisi."
- April Vine

Yorum


Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

7 yorum:

  1. Orijinal kapağa bu kadar laf söyleyince hemen açıp Goodreads'den baktım :D Bence Martı orijinal ismi kullanmayınca orjinal kapağı da mecburen kullanamamış :D Çünkü kapak aylı falan, çok harika bi kapak değil ama ben de sevmedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YA KAPAK RE-ZA-LET! Bence isimle falan alakası yok yani direkt iğrenç bir kapak, niye kullansın Martı onu? :D

      Sil
  2. Vampir ve dedektif ikisi bir arada epey ilginç geliyor kulağa. Youtubedan tanıyıp buraya geldim. Vakit bulursam okuyacağım. Ben de bloguma beklerim bu arada.

    YanıtlaSil
  3. Senin bloguna bazen sırf muhabbet kuşum için giriyorum. :D Söyleyeyim dedim de. :D:D:D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ya senin blogunda çalan şarkılara bayılıyor. :D Ben açıyorum bişeyler dinlemiyor ama ne zaman senin bloguna girsem hayvan eşlik etmeye başlıyor. Kafesin içinde çıldırıyor. Sesini sana kadar duyurmaya çalışıyor sanki. :D

      Sil
    2. Ben sevdim bu kuşu valla :D Güzel müzikten anlıyor :P Ahahah :D

      Sil