Yeni Kitaplarım #11: Gecikmiş bir Tüyap 2015 yazısı

Herkese merhaba!

Aslında bu yazıyı yazmayacaktım - yani tarihe bakar mısınız? fuar bir ay önceydi - ama nedense bugün bilgisayar başına oturunca, canım biraz fuardan aldığım kitaplardan bahsetmek istedi! Ayrıca geçen seneki yazıma bir baktım da, bu sene daha yazmazsam bir daha yazmayacağımı fark ettim. (Yazmazsam da pişman olurum, eminim.) 

Bu sene fuara on kitap alma hedefiyle gitmiştim. Şaka yapmıyorum. ON. Artık bu fikri hangi kafayla ortaya atmıştım inanın bilmiyorum ama gerçekten planım ON, en fazla da ON BEŞ kitaptı. Tabii ki de bunu başaramadım. Şaşırdınız mı :) Ben şaşırmadım :)) - gerçi aldığım kadar çok kitabı nasıl aldım, hala merak konusu. o kadar param yoktu ki benim! -.

İlk olarak İthaki'den yaptığım alışveriş ile başlayacağım sanırım çünkü kesinlikle mükemmel ötesi! Buradaki kitapların her birini okumak için çok heyecanlıyım gerçekten ve içlerinden birkaçını okudum bile! Kaç para ödeyip çıktığımı inanın hatırlamıyorum ama her bir kuruşuna değmiştir, kesinlikle. Yine olsa yine yaparım! dediğim alışverişlerimden oldu bu.

Aralarında okumak için sabırsızlandıklarımın başını Amerikan Tanrıları çekiyor ama kitabın editörüyle yaptığımız bir konuşmada - aslında Alican'la o an konuşmamızın nedeni kitabın editörü olması değildi ama yine de önemli bir detay - bana şimdi değil, bir ya da iki yıl sonra okursam daha çok seveceğimi söylemesi üzerine bekletiyorum. AMA çok da bekleyebileceğimi sanmıyorum çünkü şu sıralar tam bir Neil Gaiman canavarı gibi hissediyorum kendimi. İlk defa fuardan aldım kitaplarını ve gördüğünüz üzere hepsini topladım geldim gerçekten. :D Yolun Sonundaki Okyanus ve Mezarlık Kitabı okundu bile. Hatta fuardan aldığım kitaplar arasında ilk okuduğum Mezarlık Kitabı oldu. (Harika kitap, herkese öneririm.) Yıldız Tozu'nu bir arkadaşıma hediye ettiğim için yakın zamanda okuyamayacağım gerçi. (Herkes Nail Gaiman okumalı hareketi kapsamında. - ayrıca doğum günü hediyesiydi).

Muz BeyazıBütün Ölülerin Derileri Aynıdır, Vorace'in Yeteneği ve İvan İlyiç'in Ölümü de okuduklarım arasında. Kısacası ben İthaki'den aldığım kitapları son derece hızlı bir şekilde yiyorum, arkadaşlar. Vorace'in Yeteneği Alican'ın önerisiyle okuyup genç yaşıma (:P) kaybettiğim bir roman oldu, onu birkaç yıla yeniden okuma planlarım var.

Suat Derviş'in Çılgın Gibi'sini almamdaki en büyük etken Filiz (Pilli Kütüphane) oldu, kendisi bana Burak abinin ona yaptığı baskıyı anlattı ve kesinlikle okumam gerektiğini söyledi, ben de Filiz'in beni tanıyor olmasına ve kitap zevkimi biliyor olmasına (ve tabii Burak abinin kitap zevkine) güvenerek aldım! Eğer bu kitabı okumuş birileri varsa aranızda düşüncelerinizi merak ediyorum. ^-^

Bir sonraki yayınevimiz elbette Yabancı! Bu yayınevini de çok sevdiğim ne kadar da belli oluyor... Aslında almak istediğim birkaç kitap daha vardı ama unuttum. :( Unutmasaydım burada bir-iki kitap daha fazla olacaktı! (Mesela Başka Dilde Aşk) Aralarından henüz sadece Lola ve Komşu Çocuk ile Devrimin Kızı'nı okudum, Lola'nın yorumunu blogumda bulabilirsiniz. ^-^

Aralarında Başmeleğin Öpücüğü, Ruhumdaki Canavar ve Ada açık ara en merak ettiklerim ama Lonca Avcısı'nı birkaç kitabı çıkana kadar bekletme kararım nedeniyle yakın bir zamanda okuyamayacağım. (Mümkünse maraton şeklinde okumak istiyorum da :D) Dokuz Gün tamamen Minel (Bookbloggersdoitbetter) tarafından önerildiği için aldığım bir kitaptı. Pek ilgimi çekmiyordu ama Minel'in beğenisine güvenim tam :D Aynı şekilde Sonsuza Kadar Benim'i de Minel'le beraber aldık, bir ara da beraber okuruz herhalde ^-^

Pegasus alışverişim ne yazık ki fazla basit ama fiyatlar el vermiyor ki arkadaş! Bunlara bile o kadar çok para ödedim ki, içim acıyor ama ne yapalım, çok güzeller. Eve serisinin ikinci kitabını almadım çünkü Eren (Saklama Kabı) onda iki tane olduğunu ve birini bana gönderebileceğini söylemişti fakat tabii ki de hala göndermedi canım arkadaşım :') Ayrılık ve Ateş hala başlamadığım ama çok merak ettiğim iki serinin ikinci kitapları, bulmuşken alayım kafasına aldım. Uyumsuz Bir Genç Kızın Anatomisi ise merak ettiğim ve aslında ekitap olarak okuyacağım bir kitaptı, sonra bir baktım Pegasus basıyormuş! Benzer bir durum Me and Earl and the Dying Girl'de de olmuştu... Pegasus'un zihnini okuyorum, arkadaşlar. :D

ON8'den sadece Çıplaklar'ı aldım, aslında bir kitap alma planım yoktu oradan fakat Işıl (bronzehel) ve Ecenur (Demeter'in Güncesi) ile bu standın önünde durduğumuzda hepimizin ilgisini bu tek kitap çekti. Sonuçta beraber almış olduk ^-^ Zaten 10tl'ydi.

Buz Kapanı'na sonunda kavuştuğum için ne kadar mutluyum anlatamam! Yorumunu blogumda bulabileceğiniz gibi çıktığında Ateş Çemberi'ni de alabilirsiniz, hiiiiç itiraz etmem gerçekten :') [Fuar nedeniyle iflas ettim, alamıyorum.] Parodi'de de tüm kitaplar 10tl'ydi, hiçbir şekilde cüzdanınız ağlamıyordu yani. Aslında bir kitap daha vardı almak istediğim de, sonra unuttum... Bu unutkanlığa çare yok mu arkadaş!

Markus Zuzak setini komple 10tl'ye satıyordu Martı ve tabii ki de duyduğum gibi koşup aldım! Bir süredir okumak istediğim bir yazardı ve aslında bende Kitap Hırsızı da var fakat bir türlü denk gelemedi. Bu setin olayı şu ki, bir arkadaşım geldi ve aldığı kitapları gösteriyordu, sonra bu seti aldığı fiyatı söyledi ve birden oradaki herkes (ben de dahil) Martı'ya doğru koşuyorduk... (Gerçi Martı çok yakındı ama olsun :D)

Ephesus'tan da bu iki kitabı almasaydım olmazdı. Öncelikle Zeynep beni keserdi ve Kan Kırmızı Yol'u da deli gibi merak ediyorum uzun süredir! Bunun da ekitabı vardı ama ekitaplar çok sıkıcı şeyler bence. :P

Küllerin Dansı, Varis, Bay Ruffles ve Aşk-ı Kıyamet hep bir şekilde tanıdığım, değer verdiğim ya da vermiş olduğum ve bana kitaplarını hediye edecek kadar tatlı insanların! Büşra Doğa Yıldız'ın kitaplarını bir süredir okumak istiyordum zaten, Bir Bebek Daha'yı imzalatmaya gittiğimde (fuardan önce ona çantasına bir Varis koydurtmuş olabilirim) Varis'i de kaptım :) - bir arkadaştan ad soyad bahsetmek ne garip - ve Büşra Çivicioğlu ablamın kitabını da ondan alamasam da, edindiğim için gerçekten mutluyum. Bir ara okumak istiyorum gerçekten hepsini hepsini! Kenarda köşede kalan, yarım çıkmış zavallı kitap da Kızıl Kontes.

Hediye demişken orada gördüğünüz Me and Earl and the Dying Girl bana Baldanberi'den Gizem'in hediyesi! Kız Fransalardan gelmiş ve gelirken bana kitap getirmiş, inanabiliyor musunuz? Bu kızı yememek elde mi?!?!?!?!

Tatlı Hesaplaşma ve Ritmatist yine alıp okuduğum kitaplardan, Doğan Egmont kitaplarını 10tl'ye sattığından bu iki güzelliği (İyilik ve Kötülük Okulu ile Ritmatist) alırken hiç içim acımadı. Ritmatist gerçekten mükemmeldi, eğer okumadıysanız öneririm! Brandon Sanderson okumak isteyenlere hafif bir başlangıç olabilir - bana kesinlikle öyle oldu -. Ayrıca Tatlı Hesaplaşma'nın da yorumunu yaptım ^-^

Genel olarak aldığım her şeyi bir yerde toplamak gerekirseeeeee:

Geçen seneki fuardan çok da farklı olmayan bir fuar geçirdim denebilir. Yine 50 kitapla döndüm eve... Gerçi geçen sene daha az görünüyordu, neden bu sene böyle duruyorlar anlamadım :D O yazıyı okumak için tık tık.

Bu seneyle ilgili tek pişmanım sanırım Epsilon ve Artemis'ten alışveriş yapmamış olmak, bir de İthaki ile Yabancı'da hala almak istediğim kitaplar var...

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

3 yorum: