Yeni Kitap Kokusu #4



Uzun süredir yeni kitaplarımı içeren bir yazı yazmadığımı fark ederek, kitap fuarı alışverişimi de henüz yapmamışken, kitaplığıma en yeni katılan kitaplardan hatırladıklarımı sizlerle paylaşayım dedim! Fuardan önce yapmak istiyorum çünkü fuar kitaplarını tamamen farklı bir yazıda paylaşacağım, öbür türlü karmaşa yaşarım kendi içimde, buna da hiç gerek yok. Üşenmeden yazmak gerek işte. :D Eksik kitap olursa sonra eklerim bir ara, şu an tamamen aklımdan gideceğim çünkü.

1#: Seks ve Ceza: Arzuyu Yargılamanın Dört Bin Yıllık Tarihi - Eric Berkowitz
Yatak odasından mahkeme salonuna - seks hukukunun hayret verici tarihi...
Kraliyet metresleri, eşcinsel at arabası yarışçıları, ortaçağ travestileri, cadılar, keçi seviciler, rahibe fahişeler ve Londralı kiralık oğlanlar gibi aykırı oyuncuların renklendirdiği seks tarihinde bir çağ ve toplumda hoşgörülen davranışlar bir ötekinde en ağır şekilde cezalandırıldı. Ancak seks dürtüsü antik çağlardan beri kendini dizginlemeye çalışan her türlü girişime karşı koydu. Seks ve Ceza, dört bin yıllık cinsellik, din ve mülkiyet üçgeninin açılarının çok da değişmediğini gösteriyor bizlere.
"Elbette tecavüz, zina, ensest ve seks hukuku alanına giren diğer tüm meseleler insanlığın varoluşundan beri vuku bulmuştur. Değişen tek şey, insanların birbirlerinin bedenlerini kontrol etmek için kullandıkları yöntemler ve bu yöntemleri kullanma gerekçeleridir." 
Eric Berkowitz Antik Mezopotamya'da zina yapan bir kadının kazığa oturtulmasından başlayıp 1895'te Oscar Wilde'ın "büyük ahlaksızlık" suçuyla hapis cezası aldığı döneme kadarki seks hukukunun uzun tarihini gözler önüne seriyor.
Seks ve Ceza, mahkeme tutanaklarıyla tarihi belgelerde yer alan gerçek insanların hayatlarından yola çıkarak insanlık tarihine ayna tutarken, insan ruhunun karanlık taraflarını ortaya çıkarıyor. Berkowitz zaman zaman tüyler ürperten, zaman zaman hayal gücünü zorlayan bir yolculuğa davet ediyor okurları.

#2: Cehennemde Aşk Randevuları - Lynsay Sands, Kelley Armstrong
Buluştuğu adam bu dünyadan olamayacak kadar mükemmeldi. Haklıydı… O, bu dünyadan değildi.
Aklımızdan çıkmayan berbat buluşmalarımız ya da korkunç randevularımız olmadı mı? Olsun. Yine de şükretmeliyiz. Tiksinç deneyimlerimizi yaşatanlar hiç olmazsa insandı. Bir de Cehennemde Aşk Randevuları'ndaki tipleri düşünün! KELLEY ARMSTRONG, LYNSAY SANDS, KIM HARRISON ve LORI HANDELAND, yani bizi doğaüstünün tehlikeli çekimine sürükleyen değerli yazarlarımız, birkaç tuhaf randevu öyküsüyle karşımızda. Kuradamlar, şeytanımsı sevgililer ve aşk özürlü zombilerle dolu, karanlık, lanetli ve doğaüstü öykülerin tamamı seksi, edepsiz, ateşli ve dikkat çekici! Bazı aşkların mekanı cennet değil malum, kitabımız da işte bunun kanıtı.

Bu kitabı alış sebebim çok basit: 5 liraydı! Ben de bir ara okurum, şimdilik dursun, zaten çok ucuz, bir daha ne zaman bu kadar ucuz göreceğim, diyerekten aldım. Vampir kitaplarından biraz sıkılmış olmam o an hiçbir şey ifade etmedi, çünkü BEŞ liraydı. Beş liraya ne olsa alırım sanırım, az çok ilgimi çekiyorsa. Öyle de bir ilgincim... Kitaplar normalde 30 lira olunca böyle oluyor sanırım...

#3: Ateş Kız - Shannon Hale
Orman kızı Enna. Kaz çobanı Isi'nin sırdaşı, Bayern Prensesi Isi'nin biricik arkadaşı... Ateşle oynayan bir asi. Ya da ülkesinin yazgısını değiştirecek bir kahraman...
Hasta annesiyle ilgilenmek için ormana geri dönen Enna annesinin ölümünden sonra evi çekip çevirme işini üstlenmek zorunda kalır. Bayern sarayını hainlerden temizledikleri görkemli günler geride kaldı derken etrafta savaş söylentileri dolaşmaya başlar. Ülkesi yavaş yavaş işgal edilen, sevdikleri bir bir savaşa giden Enna eli kolu bağlı beklemeye dayanamaz. Hem muazzam bir gücün lisanını keşfetmiş, ateşle konuşmayı öğrenmiştir. Ama bu gücü kontrol etmek hiç de kolay değildir. Enna ya ateşin büyüsüne kapılıp kül olacak ya da onu, savaşın kaderini değiştirecek bir silaha dönüştürecektir.

Bu da indirimdeydi ve aynı zamanda elime gelen ilk kitaptı. Aradığım kitabı bulamamıştım ve biraz hayal kırıklığı içerisindeydim, o gün de başka kitapçıya gidemeyecektim, bu da biraz ilgimi çekince direkt aldım. Evet... ne kadar israfım... ama indirimdeydi!! (İndirim asla kaçırılmaması gereken bir şey, değil mi ama?)

#4: Kaplan, Kaplan - Margaux Fragoso
Kimsenin anlatmaya cesaret edemeyeceği ürkütücü bir trajedi, bir gerçek hayat hikayesi…
"Kaplan, Kaplan binlerce tartışma başlatacak. Margaux Fragoso müthiş bir empati becerisiyle imkansızı başarıyor ve bir pedofilin insan olarak portresini çiziyor. Böylece onun ağır suçunu, emsali nadir günahını hayal edilemeyecek kadar korkunç bir hale sokuyor. Aralarındaki ilişkiyi betimleyişi şok edici, çarpıcı, korkusuz ve sansürsüz. Kitap, bir kurbanın hikayesi olarak son derece sürükleyici; edebi açıdan ise çığır açan bir başyapıt."
ALICE SEBOLD 
Cennetimden Bakarken'in yazarı

Bu kitap da beş liraydı, fakat onun dışında oldukça ilginç bir kitaptı. Roman formatındaki bir "anı" olduğundan kaynaklanan bir ilginçliğin dışında, anlattığı hikaye de oldukça sıradışı gelmişti bana. Pedofil bir adamla bir kızın arasındaki ilişki ve olanları anlatıyor. Henüz hiçbir şekilde inceleme fırsatım olmadı, fakat kesinlikle merakla sırasının gelmesini beklediğim bir kitap.

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder