Book Challenge Tag | Mimlendim #1

Takip ettiğim blogların yeni yazılarına bakınırken, birden üç farklı blogun bu etkinliği yaptığını görünce dedim ne oluyoruz, sonra oturdum üçünün de yazılarını tek tek okudum. İyi ki de okumuşum, yoksa Kayıp Sayfa'nın beni mimlediğini göremeyecektim! Doğrusu orada Athena'nın Güncesi yazdığını görünce yaşadığım şaşkınlığı nasıl anlatırım bilmiyorum, fakat vakit kaybetmeyerek sorulara geçmek en iyisi olacak sanırım. Ne de olsa bu etkinliğin zorlayıcı bir şartı var!

1) İlk Hayranlığım: Narnia Günlükleri Serisi
Ben küçükken, daha okumayı sevmeyen bir ikinci sınıf öğrencisiyken, babam bana okuma alışkanlığı ve yazılı hikayelere karşı bir sevgi aşılamaya çalışırdı; bunu da her gece bana Narnia Günlükleri'ni okuyarak yapardı. O yüzden bir şekilde sevdiğim, hayranı olduğum ilk seri/kitap diyeceksek bu Narnia olur kesinlikle! ^^

2) Favori Serim: Gece Avcısı Serisi
Son kitaplarını okumadım belki, fakat okuduğum dönem ve sonrasında en sevdiğim seri hala Gece Avcısı. Eğer Artemis Meleklerin Kanı'nın devamını çıkartmış olsaydı, belki o olabilirdi, fakat o kitap hala tek başına olduğundan Gece Avcısı hala en sevdiğim seri olarak durmaya devam edecek sanırım. Gerçi birkaç yıl önce okuduğum tüm serileri genel olaylar dışında unuttuğum için, biriyle bu seri hakkında konuşamazdım sanırım. Ama bu sevmeme engel değil tabii :D

3) Favori Kitabım: Kürk Mantolu Madonna
Okulda okuttukları ve herhangi bir şekilde sevdiğim nadir kitaplardan. Hatta o kadar sevdim ki, biri ne zaman favori kitabımı sorsa KMM'yi söylerim. İlk başları biraz yavaş ilerlese de, sonrasında hiç beklemediğim şekilde gelişen olay örgüsüyle bu kitaba aşık olmuştum. 

4) Favori Erkek Karakterim: Stark - Gece Evi Serisi
Gece Evi'nden ne kadar nefret edersem edeyim, Stark'ın 5. kitaba kadar olan halini ne kadar seksi bulduğumu inkar etmek, o seriyi severek geçirdiğim yıllara bir ihanet olurdu. 5. kitaptan sonraki Stark'ı sevmediğim için bırakmıştım hatta ben o seriyi okumaya, o derece aşıktım ben o karaktere.

5) Favori Kadın Karakterim: Alaska - Alaska'nın Peşinde
Bu kitabın bendeki yeri çok ayrıdır, çünkü okuduğum zamanlarda henüz çevrilmemişti ve çok büyük bir keşif gibi hissettirmişti bana. Alaska gibi bir karakterle de ilk defa karşılaşıyordum. Onu nasıl tasvir edebilirim bilmiyorum fakat gençlere yönelik kitaplar konusundaki görüşlerime bir yenilik getirdiğinden beri oldukça sevdiğim bir karakter.

6) Favori Okuma Saatim: 23.00 - 24.00 arası
Nedense yatakhanede uyuyor olmam gereken bu saatte hep kitap okuma isteğiyle yanıp tutuşurum. Sanırım bu yasaklar çiğnenmek içindir mantığıyla aynı doğrultudaki bir istek, ama yapacak bir şey yok. O saat kitap okumak için en sevdiğim saat.

Şimdi gelelim etkinliğin sinir bozucu kısmına!
20 kişi etiketlemek gerekiyor, ve yapmamış 20 kişiyi nereden bulacağım en ufak bir fikrim yok. Kendi kendime düşünüyorum, acaba 20 kitap blogu takip ediyor muyum diye. Elimden geldiğince etiketleyeceğim fakat 20'den önce bir şekilde pes edersem kınamayın beni.

Yok valla, daha bulamadım. Olmuyor. 

Ezgi Tülü

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi. 2014'ten beri kitaplar hakkında konuşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder